top of page

Energie en inspiratie

Datum: 4 tot 11 juli

Door: Hanke Bootsma, Gert Westerveld, Hester Kooy

Prijs cursus: € 400,00

Energie en Inspiratie voor de volgende stap in je leven. Een workshop voor iedereen met interesse in persoonlijke en intuïtieve ontwikkeling. Een zomerweek alle ruimte en tijd voor jezelf op het prachtige landgoed L’ Huy Preau. Ben je benieuwd wat je wilt doen en laten en hoe je dat kan ontdekken en bereiken? Kom dan naar de workshop Energie en Inspiratie en verras jezelf! Hanke, Hester en Gert nemen je mee in een week vol energie, natuur, stilte, aandacht voor je lichaam, creativiteit en meditatie. In de groep doen we oefeningen om beter bij je kern te komen. Te weten wie je bent en niet alleen wat je doet. Met drie leraren, ieder met hun eigen specialiteiten, is er ook ruimte voor individuele sessies, zoals een reading, familieopstellingen, een goed gesprek en nog veel meer. 

Picture1.jpg

De week ziet er ongeveer zo uit

Een deelnemer vorig jaar zei het zo: 

“Gevarieerd programma en goede afwisseling tussen sessies en meer praktische/fysieke activiteiten. Ik stond iedere ochtend met plezier op, benieuwd naar weer een nieuwe dag.” Uitgebreidere reviews staan verderop.

Het programma brengt inzicht in wat voor jou op dit moment in je leven belangrijk is en kan per persoon dus nogal verschillen. We hebben in elk geval ook veel plezier!

Je komt zaterdag 4 juli rond 17:00 uur aan en die avond maken we alvast kennis met elkaar. Op vier dagen hebben we ’s morgens en ’s middags les. Op twee dagen ben je een dagdeel vrij. Bij helder weer gaan we ook een avond sterren kijken. 

Door energieoefeningen maak je contact met je eigen unieke energie. Je ontdekt je van alles over groeien en loslaten. Groeien als speelruimte voor verandering. 

We gaan ook op pad en laten ons inspireren door de natuur. 

Preau2013 010.jpg

Met visualisatieoefeningen en praktische opdrachten word je je meer bewust hoe je het in je leven doet met jouw doelen, plannen, stappen zetten en als het soms even niet lukt. 

Wat komt er tevoorschijn als je schildert? 

En als je luistert naar je lichaam?  

We gaan boogschieten bij Marc van Disseldorp. Met pijl en boog haarfijn je doel bereiken én het belang van de weg naar je doel ervaren. Op een schitterende plek gaan we zelf een labyrint bouwen. En daarna natuurlijk lopen. Tijdens de loopmeditatie op weg naar het midden van het labyrint kan je eerst letterlijk ”om de hete brij heen draaien”, tot je steeds duidelijker verbinding voelt, tussen je bewustzijn en onderbewustzijn,

linker en rechter hersenhelft, het mannelijke en het vrouwelijke principe, aarde en kosmos en jij daar midden in. 

Op twee dagdelen is er ruimte voor individuele begeleiding. Mogelijkheden zijn bijvoorbeeld reading, familieopstellingen, (verbindend) communiceren, dromen, kernkwadranten ,TRE, MIR, afweermechanismen, “straatje lopen” aan de hand van Bateson, Ostro, een begeleide loopmeditatie in het Labyrint met de 8 chakra’s.   

Preau wk34 2013(198).JPG

Reviews

 

“Kortom een week met tools die ik voor de rest van mijn leven mee neem (…) Het labyrint was heel bijzonder en wil ik thuis op een andere manier (tekenen, schilderen, kleien, eventueel maken van hout) erin houden.”

“Ik heb een goede keuze gemaakt om aan deze week deel te nemen, het heeft me in meerdere opzichten verrijkt en tot inzichten gebracht. (…) Fijn en heel zinvol dat ik weer gericht bezig kon zijn met voor mij belangrijke thema's. Verleden, relaties, openheid/geslotenheid, geven/ontvangen, de criticus in mezelf. (…) De reading en healing bij jou vond ik heel verhelderend en ook

emotioneel, dat had ik echt nodig.( …) Het met elkaar het labyrint leggen vond ik erg mooi (…) en daarna ieder op eigen wijze en gedachten het labyrint te lopen, in stilte en rust. Een hele fijne ervaring. Ik teken nu regelmatig een labyrint. (…) Vertrouwen op mijn intuïtie blijkt een krachtige bron. Loslaten van verantwoordelijkheid, het ervaren van het blije kind in mij! (…) Ik heb jullie ervaren als kundige en betrokken mensen, die vooral ook naast de groep staan en daardoor deel uitmaken van de groep, met eigen valkuilen en persoonlijke processen. Niets menselijks is jullie vreemd, bedoel ik eigenlijk.” 

 

“Een intensieve, zeer inspirerende week op een bijzondere plek. De inhoud en opzet van de cursus (waar ik me vooraf weinig voorstelling van kon maken), de verscheidenheid in jullie expertises en aanpak, de veilige en vertrouwde sfeer, en jullie enthousiasme en inzet hebben er voor gezorgd dat ik het gevoel heb dat er wel iets in me is veranderd. Ik denk dat ik me beter ben gaan realiseren dat het belangrijk is om meer vanuit m’n gevoel te leven (en dat dit ook mag), ik een stap(je) heb gemaakt om beter en bewuster met m’n gevoel in contact te komen (de energie-/visualisatieoefeningen waren voor mij een eyeopener). (…) Kortom, Préau heeft voor mij vruchten afgeworpen en werkt door.”

20190821_124133.jpg

Hallo, ik ben Hanke Bootsma. In mijn dagelijkse leven heb ik het geluk dat ik de capaciteiten van mijn “hoofd én hart” bewust kan gebruiken. Als jurist heb ik leren denken en analyseren, als coach en trainer leren luisteren naar gevoel en intuïtie. Zweverig? Eigenlijk is het zweverig als je met je aandacht alleen in je hoofd bent! Het is best prettig om óók je voeten op de grond te voelen en te horen wat je lichaam en intuïtie je vertellen. Ik heb al vaak naast mensen mogen staan die “in de groei waren”. Die wisten wat ze niet meer wilden maar nog niet wat dan wel.  Ik vind het prachtig om mensen uit te nodigen om de antwoorden op hun vragen in zichzelf te vinden, in hun hoofd én hun hart. L’Huy Préau is daarvoor een unieke en inspirerende plek. Ik ga er nu voor het zesde jaar een workshop verzorgen en verheug me daar nu al weer op.

Achtergrondinformatie vind je op www.tvaltjetoe.nl.

!cid_3CF3B3F1-0215-4B8B-9AC3-A8F25D9B90B

Gert Westerveld

Als jurist van oorsprong zie ik graag dat wat leeft tot z’n recht komt. Na een aantal werkgevers en een deeltijd hbo theologiestudie, besloot ik in 1994 van de juiste mens op de juiste plek m’n werk te maken. Mijn specialiteit is te inspireren om zin te hebben in werk en relaties. Daarin vanuit je ‘missie’ en talenten verbindend te communiceren, helpt om je thuis te voelen, waar je ook bent. Gaandeweg zie ik dat alles wat daarvoor nodig is, begint bij echte nieuwsgierigheid naar jezelf, en de ander. En niet alles te geloven wat je denkt (Loesje). Identiteit als relatie te zien, èn bron van mogelijkheden, geeft het vertrouwen om je plaats in te nemen en te zeggen en te doen wat je echt wilt...

Meer info: www.thuisopjewerk.nl

IMG_20191024_164811_resized_20191202_064

Hester van Marwijk Kooy

Als psychosociaal therapeut is het mijn missie om mensen te begeleiden naar zelfwaardering en autonomie. In ons leven lopen we wel eens tegen blokkades aan die dit in de weg staan. We gaan samen op zoek naar de oorsprong van deze blokkades. Die zijn meestal geworteld in oude gedragspatronen en overtuigingen. Ik richt mij op het maken van nieuwe openingen om ruimte te maken voor persoonlijke groei vanuit de ware kern. Dit doen we niet alleen door de confrontatie hiermee aan te gaan, maar ook door het creëren van nieuwe ervaringen. Ik vind het prachtig om een rol te kunnen spelen in het openen van nieuwe mogelijkheden.

 

Na mijn opleiding Nederlands heb ik samen met mijn man een softwarebedrijf opgezet. Ik leerde door te doen, werd een goede zakenvrouw en ontwikkelde mijn doelgerichte en analytische kant. Na een aantal jaren kwam ik op een keerpunt. Ik verlangde naar vrijheid en spirituele verdieping. Ik ben toen een 4-jarige opleiding professionele begeleiding gaan doen bij Phoenix Opleidingen in Utrecht. Sindsdien heb ik verschillende andere workshops en opleidingen gedaan op het gebied intuïtieve ontwikkeling, lichaamswerk en familieopstellingen.

20200108_205044.jpg

Praktische informatie

 

Vragen

Als je meer wilt weten over de inhoud van de workshop kun je bellen met Hanke Bootsma op nummer 06 129 172 50 of mailen naar hankebootsma@xs4all.nl. Voor vragen over L’Huy Preau kun je telefonisch contact opnemen met Loeky Ekkel op nummer 0573-221199 of mailen naar info@preau.nl.

Boeken

Je kunt je opgeven via het inschrijfformulier hieronder, of via Loeky Ekkel. 

Lesgeld

 Je investering voor de workshop is € 400 

Verblijf

 Het verblijf in L’Huy Préau is volpension; de maaltijden zijn vegetarisch en erg lekker! 

De kosten hangen af van de accommodatie die je kiest.

De reis

Het landgoed L’Huy Préau ligt aan de rand van de Morvan op ongeveer 750 km van Utrecht. Je kunt er met eigen vervoer naartoe of met iemand mee reizen; op de site van L’Huy Préau vind je de Lift Centrale.   

 

Yesterday is history

Tomorrow is a mystery

Today is a gift

That’s why we call it

Present

Boekingen lopen via Loeky Ekkel, tel. 0573-221199, email info@preau.nl of via onderstaand inschrijfformulier.

bottom of page