IMG_9413-2.jpg

Corona maatregelen zomer 2020 Préau

Om ieders verblijf veilig te kunnen aanbieden hebben we een aantal maatregelen opgesteld samenhangend met de adviezen en regels vanuit de overheid.

 

Deze maatregelen betreffen de volgende onderwerpen:

 

  • Social distancing (1 meter) met name buiten de cursussen

  • Twee- of meerpersoonskamers en tenten worden alleen verhuurd aan mensen die ook samen reizen

  • Hygiëne gewoontes met betrekking tot handen wassen, gebruik sanitair e.d.

  • Een groepsapp per cursus om snel te kunnen communiceren in geval van ziekte of ongevallen

  • Verspreid (in tijd en ruimte) gebruik maken van restaurant en terrassen

 

Zoals velen van jullie misschien hebben gevolgd is de regelgeving rondom wat wel en niet kan in Frankrijk net wat anders dan in Nederland. Social distancing betekent in Frankrijk één meter afstand aanhouden en niet anderhalf meter. Gezien de internationale publicaties over de efficiëntie van social distancing lijkt het me verantwoord om op Préau in de buitenlucht de Franse 1 meter aan te houden en niet de ons bekende anderhalf meter. De beschikbare ruimte op Préau geeft met de versoepelde richtlijnen weinig beperkingen aan de hoeveelheid gasten die we kunnen ontvangen. Wel zullen we het aantal deelnemers per cursus in samenspraak met de docenten wel beperken.

 

Vervolgens zullen we allemaal onze traditionele handen, hugs en knuffels moeten inhouden. Best een uitdaging op een plek als Préau, maar ik wil alle gasten en docenten vragen zich hieraan te houden. Natuurlijk zal iedereen zijn handen regelmatig moeten wassen of anderszins moeten reinigen. Wij zullen zorgen dat daartoe overal flacons zullen staan met een desinfecterend middel.

 

Om het gebruik van de douches te spreiden willen we de gasten die niet beschikken over eigen sanitair, allemaal een doucheplek voor 30 minuten per dag laten reserveren. Voor hen hebben we 10 douches beschikbaar, allemaal voorzien van desinfecterende spray en -doekjes. Dat geeft voldoende ruimte aan gasten om te kunnen douchen en hygiëneregels in acht te nemen op een tijdstip naar keuze. Daarnaast voorkomt het dat er te veel mensen in één keer in het gebouw aanwezig zijn. Op iedere deur zal daarom een reserveringslijstje hangen met beschikbare tijden waarop mensen kunnen intekenen.

 

Verder krijgt iedere cursusgroep een gezamenlijke groeps-app, waarin ook tenminste twee teamleden van Préau zitten. Dit kan behulpzaam zijn mocht iemand zich onwel gaan voelen. Of dat nou om corona verdachte symptomen gaat of over een blaasontsteking, een verzwikte enkel of what ever…… We hebben deze zomer een extra kort lijntje met een Nederlandse huisarts die vlak in onze buurt praktiseert en ons kan helpen als dat nodig blijkt te zijn. We willen iedereen vragen om de groepsapp twee weken aan te houden na vertrek op Preau om zo de drempel laag te houden om melding te maken van eventuele ziekte of besmetting met covid-19. Zo hopen we van beide kanten mensen snel te kunnen bereiken mocht er onverhoopt toch iemand ziek blijken te zijn geworden. Na die twee weken stappen de Preau-teamleden uit de groeps-app en kunnen de cursisten onderling besluiten wat ze met de groeps-app willen.

 

Om op een veilige manier met elkaar te kunnen eten, waarbij we ons aan de maatregelen willen houden, maken we per cursus een planning om te ontbijten en te lunchen. Dat betekend dat er in ieder geval twee shifts zullen zijn, waarbij de eerste groep wat eerder begint met ontbijt, cursus en lunch en de tweede groep iets later. We hebben onder normale omstandigheden ruimte om over de 100 mensen te ontvangen, voor een groepje van 30 mensen zal het onder de huidige omstandigheden allemaal ruim passen.

Voor het diner hebben we een aantal slimme opzetjes bedacht die we t.z.t. zullen uitleggen. Ook zullen we de pauze momenten spreiden, zodat niet teveel mensen tegelijk om de koffiepot hoeven te gaan strijden. Verder zullen we veel meer kleine terrastafeltjes verspreid over het terrein gaan inzetten, om iedereen de gelegenheid te geven een plekje van hun keuze te vinden.

 

We hopen op deze manier een veilige vakantie-omgeving te creëren voor onze gasten, docenten en het personeel en samen toch optimaal van deze zomer te kunnen genieten!