Complete Vocal Technique

Datum: 8 tot 15 augustus

Door: Karoliina Kopijaakko, Katja Maria Slotte

Prijs cursus: € 475,00

CVT Zangvakantie: In no-time je zangtechniek verbeteren onder het genot van alles wat landgoed Preau te bieden heeft.

Zingen is niet moeilijk, als je de stem niet hindert. Met behulp van plezier, humor, positiviteit en de heldere uitleg die bij Complete Vocal Technique (CVT) hoort, maken we de weg vrij voor jouw stem om te schitteren. CVT is niet genre gebonden: alle zangstijlen lichte muziek en klassiek zijn welkom.

 

Elke dag werkt je aan jouw persoonlijke vocale ontwikkeling door middel van solozang en groepsoefeningen. Door de kleine groep en het inzetten van 2 docenten, is er voldoende individuele aandacht en ruimte voor vragen. Ook voor ervaren vocalisten en oude bekenden van Complete Vocal Technique valt er nog genoeg te ontdekken: aan de hand van de behoeftes en ervaring van de deelnemers wordt een afwisselend programma samengesteld.

PROGRAMMA

Het lesprogramma wordt van tevoren opgesteld mede aan de hand van ervaring, interesses en verzoeken van de deelnemers.

 

Onderdelen die sowieso de revue zullen passeren:

  • Complete Vocal Technique: basisprincipes, stemfuncties, klankkleur, effecten

  • Behandeling van zangzaken zoals: volume, bereik, ‘stembreuk’, zuiver zingen, vibrato, stabiliteit, uithoudingsvermogen…en nog veel meer!

  • Naast zangtechniek komt aan bod: interpretatie; timing; improvisatie; podiumpresentatie; microfoontechniek; etc.,.

  • Advies over Bijzaken-Die-Eigenlijk-Hartstikke -Belangrijk-Zijn: effectief oefenen; eigen stijl ontwikkelen; zenuwen; etc.,.

  • Samenzang

DAGINDELING

Vorige jaren zag de dagindeling er meestal als volgt uit. Wijzigingen zijn voorbehouden:

– 10.00 uur: Workshop

– 13.00 uur: lunch

– 14.00 uur: Masterclass

– 16.00-17.00 uur: einde lesdag. Na de lessen kun je in de lesruimtes alleen of samen verder oefenen.

– 19.30 uur: diner

– Woensdag: vrije middag vanaf 13:00 uur

– Vrijdag: ±21.00 uur een concert. (De repetities voor het concert vinden plaats in de vrijdag Masterclass en maken derhalve deel uit het cursusprogramma).

Ochtendworkshop: theorie en oefening

Elke dag begint met een workshop in de grote ruimte. De hele groep komt dan samen om een van de onderwerpen uit de techniek te behandelen door middel van uitleg, voorbeelden, vragen en groepsoefeningen.

 

Middagmasterclass of privéles

Elke cursusdag vindt er in de grote ruimte in de middag een groepsles in de vorm van een zogeheten masterclass plaats: één voor één werken de deelnemers met de docent aan een lied naar keuze terwijl de rest van de groep toeschouwer is en meedoet met de groepsoefeningen die voortvloeien uit de sessie met de solist.

Elke dag zal de ene helft van de groep zingen in de masterclass, terwijl de andere

helft toeschouwer is en om beurten met de tweede docent één op één in een andere ruimte aan de privéles werkt. Zo krijgt iedereen elke dag de kans om solo te zingen en les te krijgen van een van de docenten, terwijl je alle dagen de masterclass zult bijwonen en mee kunt doen met de groepsoefeningen. 

Concert

Vrijdagavond wordt de week afgesloten met een intiem optreden voor elkaar, de Preau-crew en Preau-vrienden uit de omgeving. Elke cursist mag een nummer naar keuze ten gehore brengen. 

Er wordt gezorgd voor versterking met microfoons. Je kunt ook je eigen microfoon meenemen. Tijdens de week bestaat de optie te oefenen met microfoon.

VOOR WIE?

De zangvakantie is geschikt voor iedereen die toe is aan de volgende stap in zijn/haar vocale ontwikkeling. Ervaring en talent zijn niet het belangrijkste: wel een open mind, lef om je stem te laten horen (zenuwen zijn normaal & van harte welkom) en de drive om het maximale uit jezelf te halen.

Vorige jaren is de samenstelling van deze vakantieweken tot ieders plezier heel divers geweest: de groep bestond steeds uit absolute beginners, onverwachte zolderkamertalenten, zangprofs, koorzangers en zangdocenten.

VOORBEREIDING

Het is belangrijk je goed voor te bereiden op de zangvakantie.

Omdat het programma draait om jouw wensen, houden de voorbereidingen in dat je zelf bedenkt waarmee je geholpen wilt worden, welke talenten wil je ontwikkelen, en welke vragen je wilt behandelen. Je bepaalt zelf welke nummers je wilt zingen in de Masterclasses en studeert deze qua tekst, structuur en melodie in, zodat je tijdens de lessen je goed kan concentreren op de nieuwe technieken en leerstof.

 

Na jouw inschrijving ontvang je meer informatie en tips over effectief voorbereiden. 

 

INSCHRIJVINGEN

Inschrijvingen voor de zangvakantie lopen via Preau.

Voor vragen over het cursusprogramma kun je mailen met Karoliina karoliina@vocally.nl

DOCENTEN

De docenten van de CVT Zangvakantie zijn docenten die laatstejaars student of afgestudeerd zijn aan de 3-jarige docentenopleiding aan het Complete Vocal Institute in Kopenhagen.

Karoliina Korpijaakko, Geautoriseerde CVT docent 

Geïnspireerd door CVT besloot zij om van muziek haar carrière te maken. Ze volgde de 1-year Vocalist Course aan het Complete Vocal Institute en vervolgde haar studies met de 3-jarige docentenopleiding waarvan ze in 2018 met succes is afgestudeerd.

Karoliina is een bevlogen en betrokken docente. Haar scherpe analytische vermogen zet ze in om jou als zangers in jouw kracht te zetten. Maak kennis met Karoliina op www.vocally.nl  

 

Katja Maria Slotte, MMus. en CVT docent,

Katja heeft over de hele wereld gestudeerd, waaronder in Finland, Nederland, Duitsland, Canada en Kopenhagen. Katja coacht, componeert, performt, en schrijft over de stem en alles wat er mee te maken heeft. Met al haar kennis en ervaring is zij is dé ‘Complete Vocal Coach’. Maak kennis met Katja op  https://completevocalcoach.com

 

 

WAT IS CVT?

CVT staat voor Complete Vocal Technique: een methode die alle soorten stemgebruik overzichtelijk en mogelijk maakt voor iedereen. De wetenschappelijk onderbouwde methode werkt vanuit de simpele overtuiging dat zingen niet moeilijk is als we de regels ervan kennen. En als we de regels ook leren toepassen, staat niets ons in de weg om precies zo te klinken zoals we willen.

 

Sinds 2005 is het Complete Vocal Institute in Kopenhagen het grootste particuliere zanginstituut van Europa. Duizenden getalenteerde vocalisten van over de hele wereld hebben er hun zangtechnische opleiding gevolgd en hun aantal blijft elk jaar toenemen. Een geautoriseerde CVT-docent is een docent die de 3-jarige CVT-docentenopleiding in Kopenhagen met succes heeft afgerond. De autorisatie dient elke 3 jaar vernieuwd te worden zodat de docenten up-to-date blijven met de nieuwste technieken. De internationale groep afgestudeerde CVT-docenten bestaat inmiddels uit meer dan 348 docenten (waarvan 56 in Nederland) en is daarmee wereldwijd de grootste groep zangdocenten die onderling dezelfde ‘taal’ spreken.

Boekingen lopen via Loeky Ekkel, tel. 0573-221199, email info@preau.nl of via onderstaand inschrijfformulier.

l'Huis Préau

58120 Chatin

Frankrijk

Tel NL: 0573-221199

Tel FR: +33 3 86 85 29 60
(ook bereikbaar op whatsapp)

info@preau.nl

De romantische bohemien sfeer van L’Huis Preau is een prachtig decor voor een bruiloft, een familiefeest, festival of het organiseren van een ander evenement.

Op zoek naar een locatie in een prachtige omgeving voor het organiseren van een training, cursus, supervisie traject of andersoortige trajecten? Met onze verschillende zalen en diverse buitenwerkplekken kunnen we groepen ontvangen tussen de 10 en 75 deelnemers. 

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
Untitled-3.png