Datum: 10 tot 17 augustus

Door: Els Jansen

Prijs cursus:  € 250,00

Clownerie & maskerwerk

Clownerie: ‘Ja’ zeggen tegen alles wat zich aandient, de schoonheid van de imperfectie ontdekken, bij jezelf en bij anderen. Loskomen van conventies, jezelf laten verrassen door je eigen creativiteit.......In clownerie schuilt een zekere magie. De grote aandacht van de clown voor wat er in dit moment gebeurt, waarbij hij niets forceert, brengt hem als vanzelf van het een in het ander.

 

Werken met clowns is een prachtige reis in jezelf maken. Je komt op plekken in jezelf waar je nog nooit eerder bent geweest, verzint dingen waar je nog niet van hebt durven dromen.

Het is bevrijdend en ontzettend leuk en soms ook spannend of een beetje onthutsend. Het vraagt de bereidheid om eerlijk naar jezelf te kijken, waarbij de kracht van de humor en de zelfrelativering van de clown zelfs etappes van deze reis die wat spannender zijn, licht en zeer goed behapbaar maken

 

Maskers: In deze workshop gebruiken we het maskerwerk als methode om onze clown nog meer naar buiten te brengen. Ook in het maskerwerk schuilt een zekere magie. De verschillende Balinese maskers waar we mee werken hebben ieder een compleet eigen karakter en roepen bij ieder die ze draagt weer andere dingen op. Maskers verbinden je met een soort oer energie, het zijn archetypes die ons, net als de clowns, helpen kanten van onszelf naar buiten de brengen die we zelf nog niet eens kenden.  Zo leren we middels de clown en het masker plezier te maken met allerlei facetten van onszelf, en leren we onszelf spelenderwijs ook nog eens beter kennen!

 

We komen zo met elkaar tot authentiek, origineel, humoristisch en krachtig spel …én worden heler als mens.

 

Om goed gebruik van de cursus te maken is ervaring niet vereist. Zin om aan de slag te gaan, onbevangenheid en enthousiasme zijn belangrijker. Zes dagen clown training zijn een intensieve start voor ‘beginners’ en bieden voldoende mogelijkheden aan mensen met spel/clown ervaring om op eigen niveau verder te werken aan je clown

 

Docent: Els Jansen

Cursusprijs: 250,-

Els Jansen is theatermaker en clownstrainer. Ze verdiept zich al meer dan 30 jaar in clownerie als theatervorm én als weg voor persoonlijke groei. In de clown komen een aantal gebieden samen die haar oprechte belangstelling hebben: het diepgaand leren kennen van onze eigen binnenwereld, het leren helder, creatief en kleurrijk expressie geven aan wat in ons leeft en het ons steeds meer onvoorwaardelijk openen naar de wereld om ons heen. Mensen begeleiden in dit proces is haar grootste passie. Meer info: www.toolsforfools.nl

Boekingen lopen via Loeky Ekkel, tel. 0573-221199, email info@preau.nl of via onderstaand inschrijfformulier.

l'Huis Préau

58120 Chatin

Frankrijk

Tel NL: 0573-221199

Tel FR: + binnenkort nieuw nummer

info@preau.nl

De romantische bohemien sfeer van L’Huis Preau is een prachtig decor voor een bruiloft, een familiefeest, festival of het organiseren van een ander evenement.

Op zoek naar een locatie in een prachtige omgeving voor het organiseren van een training, cursus, supervisie traject of andersoortige trajecten? Met onze verschillende zalen en diverse buitenwerkplekken kunnen we groepen ontvangen tussen de 10 en 75 deelnemers. 

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
Untitled-3.png