Beeldhouwen - Portret & figuur boetseren

Door: Carla Rump

Datum: 17 tot 24 juli

Prijs cursus: € 275,00 

Het verbeelden van onszelf, als mens, is bijzonder. Door de eeuwen heen is dit voor beeldhouwers altijd al het uitgangspunt geweest.

 

Iedereen kan dit leren!

Het beeldhouwen is vooral het plezier hebben om met de handen in de klei te zitten. Het vormen, het kijken en tot beeld komen. We denken vaak in 'mooi' of ' lelijk' maar schoonheid heeft zoveel aspecten. 

Het ervaren van zelf een menselijke vorm creëren, geeft ons energie. 

Op Preau kan je de uitdaging aangaan en een figuur of portret boetseren. We maken kennis met de vele manieren waarop een portret of figuur vorm gegeven kan worden. 

We verdiepen ons in de anatomie, de verhoudingen tussen de massa's en verschillende technieken. Het belangrijkste is goed te kijken want soms ziet iets er anders uit dan we altijd gedacht hadden.

Allerlei facetten van het vormen van een beeld komen aan bod maar ook het onderzoeken van je eigen persoonlijke stijl.Natuurlijk wordt de kunstgeschiedenis niet vergeten en vertel ik over de geschiedenis van het portret en figuur in de kunstwereld en neem ik vele voorbeelden mee.

Het wordt een heerlijke kneedbare week waarbij ik in kan gaan op individuele wensen. Jong en oud, met of zonder ervaring, het wordt een onbezorgde week.

7.jpg

We werken elke ochtend waarbij de middag altijd een open atelier is.

Een onbezorgde week waarbij de handen het werk doen en de geest kan ontspannen.

Vandaar de prijs van 275,- , inclusief de materialen. 

Studenten, kinderen, krijgen korting. Neemt u even contact op.

Voor extra informatie

www.carlarump.nl

projects@carlarump.nl

0645298379

 

Carla Rump

Als beeldhouwer werk ik altijd met ruimte. Het gaat niet alleen om de compositie van het beeld zelf maar ook om de plek waar iets staat. De openbare ruimte vind ik fascinerend.

Een groot bronzen portret van mijn muze is op de dijk in Hoorn, (NH) geplaatst. Verder is het bronzen sculptuur: 3 Gratiën, op de terp van het witte kerkje in Groet, te bezichtigen, dit zijn 3 figuren die aan het 'wassen; zijn.

In de hal van Sanquin, Amsterdam, staat een klei sculptuur van Koning Willem Alexander. Verder staat er een brons bij het Weverijmuseum van Geldrop met een figuur op een Fiat 500, voor dit figuur heeft mijn vriendin Karin model gezeten.

Op dit moment ben ik bezig met een aantal portret opdrachten voor particulieren.

Boekingen lopen via Loeky Ekkel, tel. 0573-221199, email info@preau.nl of via onderstaand inschrijfformulier.