Biodanza, de dans van het leven

Datum: 25 juli tot 1 augustus

Door: Renee Mars

Prijs cursus: € 295,00

"Als je in de stroom van het leven zit, dans dan en vier het leven

Als de energiestroom van jouw leven niet zo lekker loopt,

dans dan om jezelf weer terug te brengen in de stroom".

Een week waarin je dansend nieuwe inspiratie opdoet om je leven ruimer, voller en kleurrijker te (be)leven. Ervaar hoe de dans niet alleen je lichaam maar ook je hart en ziel in beweging brengt. 

 

In deze week wordt je uitgenodigd expressie te geven aan wie jij bent in al jouw eigenheid en rijkdom. Zo kun je jezelf opnieuw ervaren; in kracht èn zachtheid, in lichtheid èn diepte, ingetogen èn uitgelaten, kwetsbaar èn moedig, liefdevol èn verbonden. En in die rijkdom de ander ontmoeten, zonder woorden, in de dans.

Een week lang dans èn leef je met elkaar, waardoor je werkelijk een transformatieproces aan kunt gaan: in jezelf èn met elkaar. De dans en muziek zijn geweldige middelen om je te verbinden met jezelf; je lichaam, je gevoel en vooral je hart. Van daaruit gaan we elkaar ontmoeten en kunnen we op diepere en subtielere lagen de intieme en oprechte verbinding ervaren. 

Het is ieder jaar weer bijzonder om mee te maken hoe binnen een dag als het ware een bodem gelegd wordt voor een intense en rijke week met elkaar, waarin ieder zijn of haar eigen proces (be)leeft. Ik ben steeds weer ontroerd door de diepgang èn vreugde die we zo met elkaar mogen beleven.

Deze week is voor mensen met minimaal één jaar Biodanza ervaring. 

Ik ben van oorsprong theaterdocent en heb sinds 15 jaar een eigen praktijk als psychosociaal therapeut, ben trainer en stembevrijder www.stroomopwaarts.nu

Sinds 13 jaar geef ik met veel plezier Biodanza; wekelijks in Utrecht en Culemborg. En ook geef ik regelmatig weekenden en losse dagen Biodanza, soms in combinatie met Stembevrijding. Kijk op www.reneemars.nl


In Preau kom ik nu voor het 12e jaar. Ik ervaar L'Huy Préau als een geweldige plek. De prachtige omgeving, het heerlijke eten, de goede verzorging en de aandacht die in alles voelbaar is, vormt een perfecte bedding om de rijkdom van het leven ten volle te genieten. En dat is precies waar

het in deze week voor mij om gaat. 

Biodanza nodigt uit tot intens genieten van het moment.

Als je in het hier en nu bent, kun je in ieder moment het geluk aanraken.

(vrij naar RolandoTorro en Cuong Lu)

Reacties Deelnemers:

 

 • Mijn week in Preau was onbeschrijfelijk mooi. Ik weet dat Biodanza mij in verbinding kan stellen met mijn gevoel. Dit ervaar ik bij de wekelijkse lessen. Maar dat het zo diep gaat dat had ik nooit gedacht. Het heeft me werkelijk bij mijn ware "zijn" gebracht. Een plek waar ik nog niet zo vaak in mijn leven ben geweest. Het voelde "hemels ". Ik voelde zoveel verbinding met mezelf en ook met alles om me heen. Het kwam allemaal samen. Ik heb deze week het leven gedanst met alle angsten maar ook met zoveel vreugde. Ik ben nog helemaal hoteldebotel van de week💃 Lenna
   

 • Ik wil je bedanken voor de fijne week. Het was heerlijk. Heel diepgaand, ontspannen en vol ruimte om mijn dansen te beleven. Ik ben geraakt en vooral gevoed. Ik heb respect voor jouw wijze van faciliteren, volledig uit al jouw ervaringen en wijsheden geef je ons in de deelcirkel een diepere laag mee, waarbij je ieders gevoelens volledig respecteert en gelijktijdig aan ieder van ons een inzicht meegeeft. Anneke
   

 • Deze week sloot helemaal aan voor mij. De verbinding met mannen leverden voor mij altijd problemen op maar nu in deze week kon ik die liefdevolle verbinding toelaten en ervan genieten. De fijne mensen die er waren, daar heb ik erg van genoten en er gebeurde soms hele mooie dingen. Natuurlijk was dit mogelijk door hoe jij de lessen opbouwt en zegt wat er toe doet. Dankjewel voor dit cadeau. Marian
   

 • Dansen in Preau heeft veel in mij bewogen: ik heb heerlijk kunnen dansen met heel veel lieve mensen. Er kwam een intens gevoel van vreugde naar boven, dat ik met veel dansers heb kunnen delen. Ook heb ik antwoord gekregen op vragen die in mij leven en dat zorgt voor een geluksgevoel. De inbreng van anderen over zichzelf in de deelrondes bleken ook voor mij van betekenis te zijn. Je muziek keuze helpt het gevoel en de energie naar boven te krijgen. Dank je wel voor deze fijne week waarvan ik nog steeds zit na te genieten. Annemarie
   

 • Renée vroeg ons, woorden te geven aan de ervaring. Maar die zijn er niet: het is de ervaring zelf, het zijn... dat deze week zo bijzonder maakte. Het complete gevoel van aanwezig zijn, met hart en lijf - is dat heel misschien wat ze bedoelen met dat 'in het nu' zijn? Met een groep fijne mensen om je heen, je draagt elkaar en je draagt jezelf, het is een compleet bad van 'zijn' en het is intens, heilzaam en helend.

PRAKTISCH:

Voor wie:

Voor iedereen met ervaring in Biodanza.

Voor iedereen die zich via de dans wil verdiepen in en laven aan de rijkdom van het leven. 

Voor iedereen die, op het gebied van de 5 lijnen van Vivencia: Vitaliteit, Seksualiteit, Creativiteit, Affectiviteit en Transcendentie, sluimerende kwaliteiten in zichzelf wil ontplooien.

Voor iedereen die zichzelf wil ontwikkelen in contact; leren werkelijk aanwezig te zijn in verbinding met een ander. 

Voor iedereen die meer wil leven vanuit zijn/haar hart en ontdekken hoe je op steeds subtiele lagen verbinding kunt maken.

Voor iedereen die het vermogen tot genieten wil vergroten, 

Voor iedereen die meer van zichzelf wil (laten) zien.

Voor iedereen die zichzelf wil laten verrassen door zijn eigen dans èn die van de ander.

Deze Biodanzaweek is bedoeld voor mensen met minimaal één jaar Biodanza- ervaring. Bij twijfel over of je ervaring toereikend is kun je contact met me opnemen. 06-49864654. 
 

Wanneer: zaterdag 25 juli – zaterdag 1 aug. 2020 

Aankomst zaterdag 25 juli vanaf 17.00 uur. Deze avond komen we kort bijeen voor een eerste kennismaking en toelichting op het programma. 
De cursusduur is van zondag tot en met vrijdag.
Vrijdagmiddag en -avond is er een feestelijke afsluiting van de week. 
Zaterdag 1 aug., vóór 10.00 uur vertrekt iedereen weer. 

 

Programma: we werken twee blokken per dag, van ca. 9.30 – 12.30 & 16.30 – 19.00 uur. Tussendoor is er voldoende tijd om lekker te luieren, wandelen, zwemmen en na te genieten van de opgedane ervaringen. Ook de woensdagmiddag is vrij, dan kun je op stap gaan en de mooie omgeving van Préau ontdekken. 

En, net als andere jaren, is er 1x een avondworkshop Biodanza voor alle Preau-gasten.

 

Prijs vd cursus: € 295,- (De vroegboek-korting is geldig tot 15 juni 2020, dit is verlengd ivm het Coronavirus.), daarna € 335,-   

Geef je voor de cursus op bij mij: info@reneemars.nl. Je ontvangt dan een bevestiging van je opgave en een  factuur voor de cursuskosten. Begin juli 2020 ontvang je nog een mail met verdere praktische informatie over de cursusweek.  
 

Vervoer:

Préau heeft een liftservice, informatie hierover staat op het prikbord op de website van Préau. Er is ook een carpoolgroep op Facebook. De ervaring leert dat heel veel mensen carpoolen om naar Préau te reizen, kortom een goedkope en gezellig manier om te reizen. Kijk bij Route voor alle informatie. 

 

Verblijf:

Je verblijf is all in, met 3 heerlijke vegetarische maaltijden per dag en doorlopend gratis koffie en thee.  Je verblijf regel je rechtstreeks met Préau, er is volop keuze: van een eigen tent of budgettent (de goedkoopste vorm) tot prachtige Hoteltenten of kamers in het landhuis. Ook zijn er kamers met eigen sanitair. Je kunt hiervoor contact opnemen met Loeky die, vanuit Nederland, voor Préau de accommodatie regelt. 
Boekingen lopen via Loeky Ekkel, tel. 0573-221199, email info@preau.nl of via onderstaand inschrijfformulier. 

Boekingen lopen via Loeky Ekkel, tel. 0573-221199, email info@preau.nl of via onderstaand inschrijfformulier.

l'Huis Préau

58120 Chatin

Frankrijk

Tel NL: 0573-221199

Tel FR: +33 3 86 85 29 60
(ook bereikbaar op whatsapp)

info@preau.nl

De romantische bohemien sfeer van L’Huis Preau is een prachtig decor voor een bruiloft, een familiefeest, festival of het organiseren van een ander evenement.

Op zoek naar een locatie in een prachtige omgeving voor het organiseren van een training, cursus, supervisie traject of andersoortige trajecten? Met onze verschillende zalen en diverse buitenwerkplekken kunnen we groepen ontvangen tussen de 10 en 75 deelnemers. 

 • White Facebook Icon
 • White Instagram Icon
Untitled-3.png