Beeldhouwen met hout en steen

Datum: 18 tot 25 juli

Door: Carla Rump

Prijs cursus: € 275,00

De kunstenaar Matisse, zei het al: "Ik geloof het pas als ik het kan aanraken".

Het werken in natuurlijke beeldhouw-materialen is een uitdaging. Onze handen doen het werk, het zagen, raspen, vijlen, opbouwen heeft iets meditatiefs waardoor lichaam en geest in balans zijn.

Als mens zijn we zo divers en dat geldt ook voor onze verbeeldingskracht. Maar we zijn ook door onze geschiedenis gevormd en hebben leren kijken maar ook leren oordelen. 

We hebben van alles in ons hoofd opgeslagen zoals: je denkt het niet te kunnen of je bent bang dat het nooit gaat lijken, het beeld van je buurvrouw is mooier, ik leer het nooit,  iets hoort zo of iets ziet er op een bepaalde manier uit of iets moet heel glad zijn of"

Bij het maken van een beeld  wil je vaak iets maken zoals het in je hoofd zit maar soms is het materiaal al uitgangspunt genoeg. 

Vaak blijken vormen anders te zijn en is het kijken niet altijd hetzelfde als iets 'echt zien'. 

Mijn uitdaging is om te begeleiden en inspireren. Ieder jaar gaat dat eigenlijk vanzelf omdat de mooie plek ons al energie geeft en daarbij komt ook nog dat we heerlijk gezond eten uit de moestuin. Het lichaam is al geheel verzorgd en door deze voorwaarden kunnen wij ons richten op creatie. We verkennen de verschillende materialen en komen stap voor stap tot een beeld.

Het wordt een onbezorgde onderdompeling in het beeldhouwen

 

We werken met de traditionele beeldhouwmaterialen: steen, hout en klei. Iedereen is vrij om juist alles uit te proberen of zich op 1 materiaal te richten.

Michelangelo deed de beroemde uitspraak: " Het beeld is er al, we moeten het enkel bevrijden". Hij werkte dan ook in marmer, dit betekent dat je door afhalen tot vorm komt. Dit geldt ook voor hout, door met de guts of beitel delen weg te halen kom je tot een vorm. Klei daarentegen is weer een heel ander materiaal. Door het opbouwen van kleine stukjes kom je tot een Beeld. Omdat ik zelf geen persoonlijke voorkeur heb voor een bepaald materiaal wil ik graag deze speciale beeldhouwweek aanbieden.Het tastbare en voelbare van materiaal is een mooie uitdagen om tot bewerking te komen. Het steen of hout geeft al zo veel inspiratie dat de rest

bijna vanzelf gaat. Beeldhouwen is vooral spelen met licht, het kijken, je eigen beeldtaal ontdekken maar vooral het plezier in het vormen met materie.

De verschillende beeldhouwtechnieken, de gereedschappen, het ontwikkelen van een idee komen aan bod.

Elke dag werken we lekker buiten in het prachtige landschap.

Beginners en gevorderden zijn welkom.

Boekingen lopen via Loeky Ekkel, tel. 0573-221199, email info@preau.nl of via onderstaand inschrijfformulier.

l'Huis Préau

58120 Chatin

Frankrijk

Tel NL: 0573-221199

Tel FR: +33 3 86 85 29 60
(ook bereikbaar op whatsapp)

info@preau.nl

De romantische bohemien sfeer van L’Huis Preau is een prachtig decor voor een bruiloft, een familiefeest, festival of het organiseren van een ander evenement.

Op zoek naar een locatie in een prachtige omgeving voor het organiseren van een training, cursus, supervisie traject of andersoortige trajecten? Met onze verschillende zalen en diverse buitenwerkplekken kunnen we groepen ontvangen tussen de 10 en 75 deelnemers. 

  • White Facebook Icon
  • White Instagram Icon
Untitled-3.png